Salvelinus namaycush

 

Kanadaröding
Canadarøye
Lake trout

Canadarøding som sportsfisk
Canadarøding, eller "North Amerikan lake trout" som den kaldes i sit hjemland, lever for det meste i kolde og dybe store søer i Canada. Den er også udsat i en del søer i Rocky Mountains og er desuden introduceret i Europa, blandt andet i søer i Schweiz, Sverige og Norge, men uden at den dog for alvor har formået at etablere sig disse steder.

Den kan blive op til 30 kilo, men man har ved hjælp af net, fanget eksemplarer tæt ved de 50 kilo. Fisken lever ned til 70-80 meters dybde, men kan kun fiskes ned til ca. 20 meter hvor den som oftest tages ved trolling.

Canadarøding
Kanadarødingen fra Östersund i Sverige
Foto: © Johnny Jensen, Denmark


Canadarøding leger i modsætning til de andre ørredarter i søerne, hvor den om efteråret lægger sine rogn på stenede områder på lavt vand. Derfor søger den kun mod de lave kyststrækninger om foråret, når isen smelter og overfladevandet opvarmes, for at lege. Dette tidspunkt er stort set det eneste hvor man kan få Canadarøding i tale, men i meget kolde smeltevandssøer kan man undertiden fange den fra land i sommerperioden. I andre søer, søger fisken ud på de dybere vande og er der ganske svær at nå, men om efteråret dukker den atter op på de lave vande.

Mange steder er Canadarøding fredet hele efteråret, da den skal have fred til legen.

 

Relevante artikler
Ørred

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home