Splithagl er flækkede blykugler der er fremstillet af blødt bly så det er let at fastklemme på fiskelinen. De anvendes af fluefiskere for at tilføje vægt til fluerne - eller de klemmes på forfanget.

Især ved stærkt strømmende vand kan man have problemer med at få fluerne ned i rette dybde, hvorfor man kan ønske at tilføje ekstra vægt til flue eller line. I sådanne situationer kan man montere et splithagl i passende størrelse/vægt på sit forfang et stykke inden fluen.

Dåse m. Splithagl
Æske med splithagl i forskellige størrelser...

 

Splithagl findes i mange størrelser, nogle gange angivet med blyhaglets diameter som størrelse, men oftere med de engelsk betegnelser. De største kaldes ”swanshot” eller SSG, derefter kommer AAA, siden BB. Mindre hagl benævnes "dust".

Splithagl
Splithagl i forskellige størrelser...

Visse fluemønstre anvender også splithagl for at tilføre fluen vægt. Eksempelvis en "Peeping Caddis".


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home