Kalvehale
kalvehale

 

Korte fakta:
Karakteristik:
Hårenes længde varierer betragteligt. De mere lige men alligevel snoede hår ved haleroden er brugbare til vingematerialer, mens de længere hår ved halespidsen, der ofte er stærkt snoede og kurvede, er normalt ikke velegnet til fluebinding. Grundet hårenes bløde, krøllede og krusede struktur kan man normalt ikke ”Hair-stakke” disse på normal vis, men må anvende fingrene.
Diameter: 
Omkring 0,02-0,03 mm.
Længde:  
3-5 cm.
Farve: 
Natur hvid, brun, lys brun eller creme, sort. Fås indfarvet i mange kulører. Ofte har kalvehalerne et område af brune eller sorte hår ved haleroden.
Anvendelse:
Hale og vinge-materiale til alle hårvingede fluer – især brugt til de populære Wulff-mønstre. Kan anvendes som erstatning for Bucktail på mindre fluer.
•••

 

Nærbillede af Kalvehale
Nærbillede af Kalvehale
Nærbilleder af Kalvehalehår

 

Kropshår fra kalv

Korte fakta:
Karakteristik:
Kropshårene er fine, glatte og stive hår der ofte har en svag kurve.
Diameter: 
Varierer fra omkring 0,0005-0,001 mm.
Længde:  
Ca. 2-3 cm.. Længden varierer afhængigt af placering på kroppen.
Farve: 
De naturlige farver er ofte hvid, sort og brun.
Anvendelse:
Et fremragende erstatningsmateriale for kalvehale-vinger og haler. De fine, relativt lige kropshår anvendes til haler og vinger på Wulff-mønstre og overvinger på små Streamers.
•••

Kalvehalehår kan være genstridige at få til at sidde korrekt. Anvende evt. teknikken som ved indbinding af "Hårvinge af glatte hår"

Slut på artikel!

 

Relevante artikler
Hår og uld
Hairstakking
Hårvinge af glatte hår
Bucktail
Streamers

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home