Marmota marmota

Woodchuck – Murmeldyr
I USA kaldes Woodchuck også for Groundhog eller Whistle pig.

Skindstykke fra Woodchuck
Skindstykke fra Woodchuck

 

Korte fakta:
Karakteristik:
Glat skinnende overflade på pelsen, da dækhårene er flade og lidt bredere i enderne. Kropshårene kan have områder med farvekontraster. Skind kan variere en del i farven grundet solens påvirkning.
Diameter: 

0,03 ved roden og 0,05 længere ude (spidserne er lidt tykkere)

Længde:  
omkring 4 cm dækhår og underulden 2 cm.
Farve: 
Det umiddelbare indtryk er en gråsort pels med skinnende dækhår der giver et indtryk af en metalfarvet overflade. Ved nærmere eftersyn er underulden sort, mens dækhårene er ginger eller cremefarve, men glinsende i enderne.
Anvendelse:
Dækhår anvendes til haler og vinger på tørfluer mens underulden anvendes til dubbing.
•••

Nårbillede af Woodchuck-pels
Nærbillede af pelsen

Murmeldyret lever især i bjerge og på åbne sletter i Alperne og Karpaterne. Murmeldyret er et jordlevende, gravende gnaver, der udgør en karakteristisk slægt af egernfamilien (Sciuridae). Murmeldyret er kraftig bygget og klodset i sammenligning med andre medlemmer af egernfamilien. Det kan blive 30-60 cm lang, og veje op til 7 kg. Benene er korte men kraftige. Pelsens farver består af forskellige brune og grå nuancer. Murmeldyret lever af en mængde forskellige grønne plantedele. De samler ikke forråd til vinterdvalen, men bliver meget fede om efteråret, så de har noget at tære på, mens de sover vintersøvn fra september til marts.

 

 

 

 

Relevante artikler
Hår og uld
Dubbing

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home