i grundlæggende fluebindingsteknikker

Der er en række grundlæggende teknikker, det er helt nødvendige at beherske, inden man for alvor går i gang med at binde fluer. Det er teknikker, der stort set alle, anvendes hver eneste gang man binder en flue. Har man ikke kontrol over disse teknikker, vil man ikke kunne binde gode, holdbare og ensartede fluer – eller man opnår et dårligt resultat og har adskillige frustrerende oplevelser undervejs i sin karriere.

Efterfølgende er listet en række øvelser og teknikker der er vigtige at kunne for fluebinderen. Er man nybegynder vil man senere være glad for at have øvet dig i disse teknikker, inden man en dag skal til at binde "micro"-fluer.

Sæt noget tid af, til at praktisere teknikkerne - denne tid vil være godt investeret. Du vil ikke fortryde det!

Sæt en stor krog i fluestikket og øv dig i starten med en kraftig tråd. Efterhånden som man bliver bedre kan man gå ned i både krogstørrelse og trådtykkelse.

Læs gerne artiklen: "Grundlæggende principper" inden disse øvelser påbegyndes.


Efterfølgende øvelser omhandler primært trådhåndtering.
Om skærpning af krog; se her!
Og opspænding af krog; se her!


fig 3 Det vigtigste er måske at kunne fæste bindetråden på den glatte krog - se teknikken her!
Vokse tråd... Skrider det hele for dig – eller er det svært at fæste tråd og materialer på den glatte krog? - se hvad der kan gøres for at modvirke dette!

En vigtig forudsætning for pæne og holdbare fluer, er et godt underlag hvorpå resten af materialerne skal fæstes - se teknikken her!

Fig 16 Da man ofte vælger så tynd en bindetråd som muligt, vil man især som nybegynder opleve, at man kommer til at knække tråden - se her hvordan man redder situationen!
Whip-Finish Det er ikke mindst vigtigt at kunne afslutte fluen ordentligt - se her hvordan man laver en Whip-Finish-takling!
Half-hitch takling Det er ikke altid let at komme til at lave en afsluttende takling, men der findes løsninger - se her hvordan man laver en Half-hitch takling!
Fejl Især som nybegynder vil man opleve at man ofte kommer til at laver de samme fejl – her er vist nogle fejl man kan drage lære af!

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home