Der findes en næsten uoverskuelig mængde af fluekroge i alverdens udførelser og størrelser. Som nybegynder kan det føles ganske håbløst at finde rundt i dette virvar. Der findes dog visse regler og retningslinier at holde sig til.

 

Generelt:


Streamer-krog

 

Bemærk: når tallet stiger, bliver krogen mindre!Fluekrogene er blandt andet beskrevet ved et størrelsesnummer...

 

Noget at det værste man kan forestille sig er at bruge rigtig lang tid på at binde en god og vellykket flue, og når man så skal fjerne den fra fluestikket, så falder krogens spids af!

Det sker faktisk – men kun én gang – siden hen så lærer man sig at tjekke krogen inden man går i gang med at binde. Hvis du er smart så gør det til en vane at:

1) Kig nøje på krogens øje og forsikre dig om at det er helt lukket, uden mellemrum så tråd og forfang kan glide ud.

2) Tjek de andre elementer af krogen – findes spidsen? Er krogen misformet?

Hvis du vender tommelfingeren ned til punkt 1 & 2 – så kassér krogen øjeblikkeligt!

2) Tjek krogens spids og forsikre dig om at den er skarp – det er den i princippet aldrig!
Gør det til en rutine at slibe alle dine fluekroge inden de monteres i fluestikket.

Men man kan nu også få ødelagt krogen ved forkert opspænding i fluestikket.

*: Personligt binder jeg altid mindst 4 stk fluer i én og samme størrelse, inden jeg fortsætter til næste størrelse krog. Min erfaring siger mig nemlig, at den første flue i en serie jeg binder ikke altid falder ud 100% som ønsket. Der er måske valgt en forkert størrelse hackle-fjer eller andet der gør at fluen ikke ser helt rigtig ud.

Efter et par stykker har man styr på materialer og processer. De sidste par stykker er som ofte helt OK og det er rart at have mindst én i reserve i flueæsken om man nu mister den føste man prøved at fiske med. Sæt nu det var en fin fisk der stak af med fluen, så ville det jo være rart at kunne genoptage fiskeriet med en flue af samme type.

Slut på artikel!

 

Relevante artikler
Fluekroge
Opspænding af krog

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home