Selv om de fleste kroge kan virker skarpe når man køber dem, så er de i principet aldrig skarpe nok fra fabrikantens side. Fluekroge er industriprodukter og der forekommer selvfølgelig både fejl og mangler ved disse.

Som udgangspunkt bør man skærpe alle sine kroge inden anvendelse. Det bedste tidspunkt at skærpe krogen, er lige inden man påbegynder indbindingen af materialerne.Krogen kan skærpes med en lille fil som vist her.
Først skærpes/slibes den ene side af krogspidsen...

...dernæsten den anden.

 

NB: Her er af synlighedsgrunde valgt en ret så grov fil. Vælg gerne en fin diamantfil eller lignende...

Personligt bruger jeg en lille fin slibesten - en såkaldt "Arkansassten" - der er beregnet til finslibning af skærende værktøjer med mere.

Efter slibning testes spidsens skarphed ved at sætte denne ned på en negl.

Står spidsen fast i neglen - ved en angrebsvinkel på ca. 45° - så er spidsen skarp...

Man ser ofte testen illustreret som vist hér, men det er ikke godt nok, at spidsen står fast i neglen ved en angrebsvinkel på 90° - det kan man også få en sløv skruetrækker til!

Slut på artikel!

 

Relevante artikler
Fluekroge

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home