Grundlæggende teknik.

Sæt noget tid af, til at praktisere teknikkerne - denne tid vil være godt investeret. Du vil ikke fortryde det!

Læs gerne artiklen: "Grundlæggende principper" inden øvelserne påbegyndes.


Bindetrådsunderlaget
En af de vigtigste forudsætning for pæne og holdbare fluer, er et godt underlag hvorpå resten af materialerne fæstes. Som nybegynder gør man sig selv en stor tjeneste ved at øve sig i at lægge de enkelte trådvindinger i underlaget, pænt og sirligt ved siden af en forgående tørn. Ved lidt ihærdighed i de indledende øvelse kan man siden hen hurtigt lægge et perfekt bindetrådsunderlag.
Fig 6

Fig.: 1) Efter tråden er fæstet – og for at have et godt underlag til de efterfølgende materialer, tørnes tråden normalt bagover i tætte tørn.

Er det en langskaftet krog, som her, kan man med fordel støtte krogen med venstre hånds tommel og pegefinger, mens man tørner tråden...

Fig 8

Fig.: 2) Prøv så vidt muligt at holde den længde tråd der befinder sig mellem krogskaft og trådholderen så kort som mulig.

Store sving og drejninger med trådholderen er ikke særligt effektivt og er med til at trætte fluebinderen.

Fig 9 Fig.: 3) Generelt: Jo tættere, at røret fra trådholderen, er på selve fluen – og dermed en kortere længde tråd – jo mere kontrol har man over tingene.
Tætte tørn

Fig.: 4) Et ensartet jævnt underlag er i mange tilfælde en forudsætning for en god kvalitetsflue. Især ved tinselkroppe er det vigtigt med et jævnt underlag, da alle ujævnheder ses igennem den tynde tinsel.

Bemærk: Man afslutter for det meste sit bindetrådsunderlag i et punkt der falder mellem krogens spids og modhagen. Det er som ofte også her selve krogbøjningen begynder...

Åbne tørn
Fig 11

Fig.: 5) Man kan i visse tilfælde anvende åbne tørn, for at spare tråd - og tid - når underlaget ikke er specielt vigtigt. Det ser således ud...

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home