Stribe-flet er nok den mest simple metode af alle flettemetoderne. Den kan frembringe distinkte striber af vekslende farve. Her er der af illustrationshensyn anvendt chenille i kontrastrige farver, men stort set alle tænkelige kombinationer af farver, tykkelser og typer af materialer kan anvendes.Trin 1

Trin 1: Forbered et passende underlag og tynd eventuel chenillen ud i indbindingsområdet så buler undgås. Indbind chenillen så garnenderne sidder tæt sammen i udgangspunktet. Eventuelt kan enderne snos sammen lige i starten.

Trin 2

Trin 2: Tag den ene garnende – her anvendes den røde – og tørn denne én omgang rundt bagerst på krogskaftet, så den hvide tråd ligger foran, når tråden holdes lodret som vist.

Trin 3

Trin 3: Træk den hvide tråd ud mod dig selv og løft den op til lodret, mens den røde lægges frem over kroppen.

Trin 4

Trin 4: Tørn nu én omgang rundt om krogskaftet med den hvide chenille, tæt op ad den forgående røde

Trin 5: Nu løftes den røde chenille op til lodret, mens den hvide lægges ned oven på krogskaftet.

Trin 6

Trin 6: Der tørnes igen en omgang med den røde chenille, mens den hvide holdes vandret oven på krogskaftet.

Trin 7

Trin 7: Der fortsættes på samme måde med, skiftevis at tørne de forskellige garnender, mens den ene ende holdes vandret oven på krogskaftet.

Trin 8

Trin 8: Metoden afslører hurtigt sine egenskaber; en stribet fluekrop.

Trin 9

Trin 9: Gentag flette-proceduren indtil kroppen er færdig.

Hæft bindetråden på nye hvis den har været fjernet. Uanset at bindetråden er fjernet i eksemplet, kan man sagtens bibeholde den ved denne teknik.

Løft nu begge garnender som vist og bind chenillen ned med bindetråden – ved denne metode nedbindes begge garnender samtidigt. Efter de første par tørn med bindetråden, fastgøres chenillen yderligere med et par stramme tørn.

Bee Fly

Metoden danner en fin stribet krop og det er let at forestille sig hvad man eksempelvis kan imitere, hvis man udskifter den røde og hvide farve med en gul og en sort.

Fluen er "Bee Fly"

   

 

 

Relevante artikler
Læs også: Flettede fluekroppe - Introduktion
Læs også: Chenillekrop
Læs også: Chenille

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home