Mallard er i fluebindertermonologi en flankefjer (skulderfjer) fra ænder. Findes gråspættet (grey mallard) og brunspættet mallardfjer (bronzemallard eller brownmallard) Fås hovedsageligt fra Gråand eller Vildand.

Der anvendes flankefjer fra andrikken i pragtdragt, farven varierer fra meget lys gråhvid til dyb brunsort.


På fluer med mallard-vinge kan det være en god ide at lave en støttende undervinge af et lille bundt bløde hår først. Brune egern eller rævehår er velegnede til dette formål. Undervingen skal have mallard-vingens længde - eller hårspidserne kan stikke en anelse ud bag vingen for at give et vibrerende liv til fluen når den går i strømmen.

Se hvordan en sådan undervinge bedst kan bindes på under "Glat hårvinge" 

 

 
   
Vingen fæstes efterfølgende bedst med "Vingelåsteknikken" som man kan lære sig her!
 

 

Fluer med mallardvinger udgør en stor gruppe. Nogle af mest kendte er: Mallard and Claret, Mallard and Silver, Mallard and Green, Mallard and Black, Freeman’s Fancy, Dunkeld, Connemara Black, Golden Olive og Fiery Brown.


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home