Trådholder m. metal rør...

En trådholder bruges som navnet siger til at holde bindetråden med. Den er ganske uundværlig for den seriøse fluebinder. Køb gerne et par stykker - de er rare at have og koster ikke alverden.

 


Trådholder m. keramisk rør...

Trådholderen - sammen med trådspolen - har en vis egenvægt der gør at man kan "pause" bindingen eller "parkere" tråden midlertidigt ved at lade trådholderen hænge i tråden mens man forbereder de næste materialer der skal anvendes.

Trådholderen kan holde en spole med bindetråd (eller tinsel) og er ofte udført som et par små klemmer der er forsynet med et rør, hvor igennem man fører tråden.

Røret er som ofte af metal eller af keramisk materiale.
De bedste (og dyreste) er med keramiske rør.


Her ses en "RITE" - trådholdernes Rolls-Royce - med keramisk rør og justerbar bremse.
Findes i fire størrelser/længder: Shorty, Standard, Mag og Cermag


Pas på med trådholdere med bløde rør.
Eksempelvis er et messingrør ikke særligt anvendeligt da der let slides ridser i det ved brug eller der kan opstå grater når man anvender en tråder.

Test trådholderen. Træk en passende længde tråd ud gennem røret. Lad så tråden kører rundt i kanten af røret. Hvis tråden knækker efter en 15-20 omgange, eller du kan mærke en grat, skal den kasseres omgående.


Normalt "stiller man bremsen" ved at klemme fjederbenene mere eller mindre sammen. Man kan også sno tråden om et af benene.

 

Relevante artikler
Tråder

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home