Tidligere bandt man sine flue direkte i hånden eller måske fastholdt ved hjælp af en almindelig tang fra hobbyværkstedet og man fremstillede også selv en række andre hjælpeværktøjer.

Det er ikke længere nødvendigt at være udlært værktøjsmager eller tilsvarende for at skaffe sig værktøj til fluebinding.

Der findes i dag en lang række færdige specialværktøjer til fluebinderen.

Der findes også færdige fluebindersæt. Personligt kan jeg dog ikke anbefale dem!


Samlet fluebinder kit


Mine erfaringer er ikke de bedste med disse "kit" og jeg vil derfor kraftigt opfordre nybegynderen til at tage en erfaren fluebinder med på råd eller måske kigge lidt mere her på "Fluepapiret" for at få et lille indblik i hvad der evt. skal kontrolleres ved et indkøb.

Priserne svinger og kvaliteten ligeså.

Nu er det faktisk forbavsende lidt man behøver for at komme i gang og visse værktøjer kan godt fremstilles hjemme i hobbyhjørnet.

Helt grundlæggende behøver man minimum følgende for at komme i gang:

Ovenstående værktøj anvendes næsten alle uanset flue der skal bindes og kvaliteten af disse hjælpemidler bør derfor være ganske høj.

Bliver man bidt af denne herlige hobby så får man dog sikkert også siden brug for:

 

Og evt. også:


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home