(Dubbing hjul - Dubbing whirl)

En dubbingtwister er (næsten) uundværlig når der skal fremstilles dubbede fluekroppe.

Der findes forskellige typer på markedet. Det er hovedsageligt to forskellige modeller man anvender. Den mest anvendte har udseende som en lille snurretop. Den anden type er et håndtag med et stykke vredet metaltråd. (Se foto herunder) Ydermere findes der modeller der er en mellemting mellem de to viste typer.

Dubbinghjul og Dubbingtwister
Dubbing hjul, el. dubbing twister...

Fra gammel tid har man brugt en alsidig og solid måde at lave dubbingkroppe på. Man placerede ulden imellem to ender bindetråd og spandt så disse om hinanden og låste på denne måde dubbingen fast.

Bindetråden lægges som en løkke ned i dubbingtwisteren og tråden fæstes igen på krogskaftet. Dubbingen (uld eller tilsvarende) snoes ind mellem de to tråde og fæstes således på tråden. Man opnår derved en busket tråd, noget lignende en piberenser. Denne tråd snoes så om krogskaftet hvorved man får en ulden fluekrop.

 

Tip Værktøjet koster ikke alverden, og kan selvfølgelig også fremstilles af de fingernemme. Jeg har set godt fungerende dubbing twisters, der er fremstillet af kraftige papirklips. En hækelnål kan til nød også anvendes.
Tip Er man i tvivl om hvilken der bør indkøbes, så vælg snurretoppen.

Slut på artikel!

 

Relevante artikler
Se også: Dubbing
Se også: Dubbing - med løkke
Se også: Dubbingblok

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home