En pincet kan være rar at have ved hånden ved delikate opgaver i fluebindingsprocessen.

Pincet

 

En pincet med et bredt fladt næb, (det er den type frimærkesamlere anvender) er velegnet til at plukke små sarte fjer af skind med mere. Det flade næb gør at man ikke så let får skåret eller knækket de fine materialer.

En spids pincet til det helt fine er også rar at have. Den anvendes ofte til at fremstille "knæ-led" på insektben. Pincetten opvarmes med en ligther og man griber om fjerstrålen (eller gummibenet) med den opvarmes pincet. Varmen fra pincetten gør nu at man kan give "insektbenet" et realistisk 90° knæk, der forbliver i sin stilling.

Det kræver lidt træning at få rette temperatur på pincetten. Er temperaturen for høj, så smeltes insektbenet og knækker ofte helt af - er temperaturen for lav, så opnår man ikke den tilsigtede effekt.

Relevante artikler
Insektben

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home