En vingemåler kan anvendes ved forberedelse af fjervinger.

Vingemåler
Nærbillede
Hjemmelavet vingemåler...
Nærbillede...

For at lette opmålingen, kan man med fordel fremstille sin egen vingemåler.

Her har jeg taget håndtaget fra en hobbykniv og isat en kraftig papirclips (Sw = gem) i stedet for et knivsblad. De to ben kan let bukkes til korrekt afstand og anvendes nu som afstandsmåler ved opmåling af fjerstykkerne.


Sådan anvendes en vingemåler
Fig 1

Fig. 1) Ved fremstilling af fjervinger til traditionelle vådfluer, anvender man normalt to parrede fjerstykker fra korresponderende fjer, henholdsvis én fra venstre og én fra højre vinge, men fjerstykkerne skal altid være nøjagtigt lige brede.

Her er det 2 vingefjer fra en agerhøne der er udvalgt.

Fig 2 Fig. 2) Benene på vingemåleren justeres til ønsket vingebredde og bruges, som vist på illustrationen, til at udvælge rette mængde fjerstråler.
Fig 3

Fig. 3) Ved udvælgelse af den anden vinge, er man altid sikker på at opnå eksakt samme bredde, som ved første vingehalvdel, når man anvender en vingemåler.

Ved binding af serier, bliver de efterfølgende fluer ensartede.


Tip
En passer med to spidse stifter kan også udføre samme opgave.
Andre løsninger kan være små stifter (knappenåle) placeret med passende afstand i en fin træliste, eller knappenåle limet på kanten af et stykke karton.


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home