En Whip-Finisher er et værktøj, der er specielt beregnet til at binde en såkaldt "Whipfinish-knude" med. En sådan knude giver fluen et mere ensartet og stærkere hoved end andre knuder.


Whip-Finisher

Dette værktøj ses også kaldt for en tacklenål eller en Whip-Finish-tang. Det er bestemt ikke et værktøj der ligner en tang og kan vist heller ikke kaldes for en nål, men er en sært vredet dims der anvendes til at lave en selvlåsende takling på bindetråden. Der findes talrige modeller og i mange forskellige udgaver. Dimsen er ganske svær at beskrive, så der henvises til billedet.

Whip-Finisheren er strengt taget ikke et nødvendigt værktøj, men anvendes alligevel af de fleste fluebindere. En whipfinish knude kan sagtens laves uden hjælpeværktøj, men for de fleste går det bedre og hurtigere med en whip-finisher. Umiddelbart kan den se kompliceret ud, men i praksis er den både nem og hurtig at bruge.

Der findes som sagt mange modeller, og det kan være svært at afgøre, om én model er bedre end en anden. Grundidéen er jo helt den samme, blot findes værktøjet i forskellig udførelser. Dog findes der en såkaldt "S"-model som ingen tilsyneladende kan finde ud af at anvende. Så vær sikker på at få en med udførlig brugsanvisning og bed gerne om at få en demonstration i forretningen. Er der ingen der kan demonstrere brugen, så find en anden model. Den koster ikke alverden, men det er nu alligevel surt at komme hjem med ubrugeligt værktøj.

Jeg vil anbefale nybegynderen at starte karrieren med at anvende en Whip-Finisher. Det er lidt lettere at få en pæn afslutning på fluen da værktøjet giver fin kontrol over tråden og man kan placere de enkelte vindinger meget nøjagtigt. Siden kan man så lære sig at lave denne afslutning med fingrene.

 

Tip Læs brugsanvisningen grundigt og sæt et kvarters tid af til at lære at anvende dette instrument ordentligt – den tid vil være vel anvendt!

 

Relevante artikler
Mere: Brug af en Whip-Finisher

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home