Mallard-fjer er et fantastisk vingemateriale til fluer.

Mallard er i fluebindertermonologi en flankefjer (skulderfjer) fra gråanden. Findes gråspættet (grey mallard) og brunspættet mallardfjer (bronzemallard eller brownmallard) Fås hovedsageligt fra Gråand eller Vildand.

Der anvendes flankefjer fra andrikken i pragtdragt, farven varierer fra meget lys gråhvid til dyb brunsort.

Der findes en stribe berømte fluemønstre til laks og havørred, der har vinger af mallard. Det er dog mest som havørredfluer de har gjort sig gældende i de Skandinaviske fiskevande. Der findes en række fluefiskere i de danske havørredåer, samt i Em og Mörrum, der stadig sværger til disse klassikere.

Fluer med mallardvinger udgør en stor gruppe. Nogle af mest kendte er: Mallard and Claret, Mallard and Silver, Mallard and Green, Mallard and Black, Freeman’s Fancy, Dunkeld, Connemara Black, Golden Olive og Fiery Brown.


På fluer med mallard-vinge kan det være en god ide at lave en støttende undervinge af et lille bundt bløde hår først. Brune egern eller rævehår er velegnede til dette formål. Undervingen skal have mallard-vingens længde - eller hårspidserne kan stikke en anelse ud bag vingen for at give et vibrerende liv til fluen når den går i strømmen.

 

 

 

Relevante artikler
Traditionelle vådfluer
Fuglearter & deres anvendelse

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home