Wiggle Damsel


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Vådflue - Nymfe

Anvendelse: Imitation af Vandnymfe


 
Wiggle Damsel
Krog:
2 stk. Én hvor krogbøjning avklippes (størrelse efter ønsket kropslængde) ellers #10-16
Bindetråd:
Som imitation
Belastning: Kuglekædeøjne på foreste krog
Hale:
Indfarvede Grizzle-marabou
Krop:
grøn dubbing
Rib:
Bindetråden
Vingeanlæg:
Indfarvede fjerstråler
Hackle:
Indfarvede Grizzle-marabou
Hoved:
dannes af bindetråden der efterfølgende lakeres gentagne gange
   

 

Bindebeskrivelse

 

Dette er en anden måde hvorpå man kan opnå en forlænget fluekrop, men denne gang med indbygget hængsel, for at skabe en mere bevægelig og livlig flue.

Fluen er i princippet bundet på to kroge; forkroppen med vingeanlæg, belastning (kuglekædeøjne, eller "Saltwater eyes") og ben (hackle) og så bagkroppen med haletråde.

Princippet i binding af denne flue er at bagkroppen bindes på normal vis på en langskaftet krog, hvorefter krogen afklippes i krogbøjning.
Siden hen fæstes den forlængede fluekrop ved hjælp af et hængsel– fremstillet af et stykke monofil – på den forreste krog, hvorefter fluen gøres færdig på normal vis.


 

Info: Præsentationen af fluen kan gøres meget livagtig. Den bagerste del af fluekroppen kan man få til at "Wiggle" op og ned i vandet, nøjagtigt som det oprindelige insekt.

Bindemetoden kan også anvendes til andre fluemønstre hvor man ønsker at indbygge liv og bevægelse i en større imitation.

 


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Nymfer
Mere: Vandnymfer
Mere: Stor Vandnymfe

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home