Casual Dress


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Vådflue - Nymfe

Anvendelse: Hvis man ønsker en fed, saftig puppe-type nymfe, så er dette mønster sikkert lige noget...

Casual Dress er en bredspektret nymfe beregnet til både strømmende og stille vand. Hvis man kan sige den imitere noget som helst, så kan man mistænke at fisken kan tage den for en vårflue, men den kunne nu sikkert også tages for en guldsmedelarve, en vandbille eller andre af de mange andre vandlevende insekter.

Fluer der kan imitere flere typer byttedyr er gode at have i flueæsken.


 
Casual Dress
Krog:
nymfe #10 – 8, 3X-lang
Bindetråd:
6/0 sort
Hale:
uld og dækhår fra ryggen af en Bisamrotte
Krop:
blended uld fra Bisamrotten – inklusiv dækhårne
Thorax:
samme som kroppen, men tørnet for at danne en krave – et såkaldt "collar"
Hoved:
sort strudseherl
  Mønsteret kan vægtbelastes efter behov.
Mange nymfer tilføres et såkaldt “Goldhead” – dette kan man selvfølgelig også prøve på en Casual Dress

 

Bindebeskrivelse

 
  • Vind tråden til krogbøjningen og påbind halen.
 
  • Dub noget blended uld fra Bisamrotten på tråden og dan kroppen ved at tørne den sidste fjerdedel af krogskaftet med denne dubbing. (Hvis man mentalt opdeler fluen i fjerdedele, så er første fjerdedel halen, to fjerdedele er krop og den sidste fjerdedel er reserveret til thorax.)
 
  • Lav en dubbingløkke af vokset tråd og dan en krave, den såkaldte;collar , med dækhårene strittende ud.
 
  • Påhæft en sort strudeherl og tørn et hoved. Afslut fluen med en whipfinish og efterfølgende lak.

 

Info: Casual Dress (Oversat = tilfældig eller skødesløs påklædning)

Den nu afdøde, Amerikanske forfatter og fluebinder Ernest “Polly” Rosborough ("Tying and Fishing the Fuzzy Nymph") har opfundet fluen. I hans første testforsøg tabte han tre pæne ørred – angiveligt skulle alle have vejet over 5 kg. – og han anede vist nok allerede dengang at han havde opfundet en noget speciel flue!

Fluens navn er efter sigende opstået ved at Ernest så et billede af Bing Crosby i en avis og tænkte ved sig selv; "That’s a guy that dresses kinda casual" (Frit oversat = “Det er vist en fyr der klæder sig afslappet) og døbte sin flue derefter.

Fluen er blevet nævnt i flere sammenhænge i den sidste tid og adskillige melder om positive oplevelser med dette mønster. Umiddelbart kan man måske mene at tilsvarende nymfer kan bindes ved hjælp af hareøreuld, så som de meget populære ”hareørenymfer,” men Bisamrotteuld opføre sig en del anderledes - især i våd tilstand - end Hareøreuld og jeg kan derfor kun opfordre til at man afprøver dette materiale. Jeg har selv haft gode erfaringer med denne flue.

I strømvand fiskes denne flue bedst “dead drift” – for at imitere et insekt der tilfældigt er skyllet ud af sit ellers sikre ly.
I stille vand er fluen mest effektiv hvis den fiskes ved “synk-og-træk” metoden, for at imitere en puppe på ved mod overfladen
.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Nymfer
Mere: Vårfluer

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home