Jari's Vårfluepuppe

Jari's Vårfluepuppe
Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Vårfluepuppe specielt bundet til Stallingsfiskeri i Ljusnan (Sverige)
Fiskemåde: Kast tværs over eller noget opstrøms i strømkanten. Giv gerne lidt liv til fluen ved at hæve og sænke stangspidsen.
Krog: våd, # 10-12
Tråd: sort
Krop: Dubbet med lilla Antron el. lign.
Rib: Oval sølvetinsel,fine, 4 vindinger
Thorax: Dubbes med hareøre, gerne fra den mørke del
Hoved: Trådens farve

   
Øvrige gode farver for bagkrop er olivengrøn, brun, grå

På et tidspunkt faldt jeg over et indlæg af Jari Björklund: "Flugor för harren i Ljusnan". Da jeg selv er ivrig Stallingsfisker i de omtalte vande, så fangede det øjeblikkeligt min opmærksomhed. Især valget af den lilla krop fik mig til at kigge en ekstra gang. Jeg har nemlig i andre sammenhæng stødt på næsten samme farvevalg til nymfer i Ljusnan. Først var jeg meget skeptisk ved farvevalget, men har siden haft flere positive oplevelser med lilla nymfer i omtalte vande.

Fluen blev grundigt testet ved sommerens (2000) fiskeri i Ljusnan og blev også den der skaffede flest Stalling på krogen. Et hit!
Jeg så også at de lokale varianter havde lidt ekstra lilla glimmer/glitter i kroppen og forsøgte mig selvfølgelig med samme udførelse, dog uden at kunne afgøre om der var den store forskel set fra fiskens side.
Det viste sig faktisk at den lilla krop ganske skifter udseende/farve når den først dyppes i Ljusnans lettere humusfarvede vande - med menneskeøjne synes den så faktisk næsten brunlig!

Relevante artikler
Nymfer

Vårfluer


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home