Brassies


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth!

Kattegori: Vådflue - Imitation af fritlevende vårfluelarve med mere.

Anvendelse: Mange tror at det er tid at skifte flue, når man ikke har held med den nuværende, mens det ofte kan være et spørgsmål om at skifte fiskedybde. Fisk den samme flue lidt dybere og pludselig giver det resultat. En Brassies er tung og vil næsten altid kunne nå ned til bunden.


 
Brassies
Krog:
Standard nymfe 1X-long, #14-20
Bindetråd:
sort
Krop:
Kobbertråd – trådtykkelse omtrent som diameter på krogskaftet
Hoved:
Påfugleherl
 

Variationer: Fluen er mest effektiv i kobber, men man kan anvende alle de farver man mener er relevante – inklusiv blygrå.


 

Bindebeskrivelse

  Fluen er ganske nem at binde og der behøves vist ingen yderligere forklaring.

 

Info:

Dette er en ganske simpel, men effektiv flue. Årsagen kan måske findes i at mange nymfer og pupper har små luftlommer under huden, lige inden de stiger til overfladen for at klække. Reflektionerne fra kobberet ligner måske disse luftblærer – det kan selvfølgelig også skyldes refleksionerne fra påfuglefjeren. Et er dog sikkert; fluen er tung og fisker derfor dybt.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Nymfer

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home