Peeping Caddis

Peeping Caddis
Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Imitation af husbyggende vårfluelarve.

Krog: streamer #6-10
Belastning: splithagl klemt om et stykke forfagsmateriale og bundet ned nær krogøjet på oversiden af krogskaftet, således at kroggabet vil vende opad ved fiskeri.
Tråd: stærk, farve, samme som husmaterialet.
Larve krop: ultrachenille der er brændt mørk i enden eller andet syntetisk garn; hvid, kreme, lys gul og meget svag grøn.
Ben: relativt lange gummiben med knæk yderst.
Hus: reflekterende originale insekts byggemateriale.
Eksempelvis som vist her; en krop dubbet af fjerstråler fra struds (eller andre grove fjerstråler) der er klippet ud i stykker på 1-2 cm og mikset til en dubbing. Tørnet stramt og siden trimmet i facon.

 

Larveben

Tip:

Vårfluelarver har alle ret kraftige ben, dette uanset om det er fritlevende eller husbyggende arter. Derfor har jeg valgt at udstyre denne flue med kraftige ben af UNI-flexx.

Se her hvordan disse fremstilles.


Peeping Caddis: Peeping betyder én der kigger - eller titter frem. Der hentydes selvfølgelig til den lysere synlige del af vårfluelarvens krop der ses – Peeping Caddis er altså en vårfluelarve der "titter ud" af sit hus...

Relevante artikler
Nymfer

Vårfluer


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home