Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

San Juan worm er en imitattion af vandlevende orme og larver.
Se evt. artikel: Fluer & Myg (Tovinger) og imitationerne

Krog: 10-14-16
Tråd: matchende kroppen
Krop: Ultra Chenille - Micro Chenille

 

Nærmer bindebeskrivelse er vist ikke nødvendig. Lettere flue at binde er vist svær at opdrive.
   
Dette mønster kan vel dårligt nok kaldes for en flue, men ikke des mindre skulle den efter sigende være meget velfangende. Den er blevet kendt på en ikke specielt estetisk måde at fange fisk på, kaldet; "The San Juan shuffle"
Metoden går ud på at man sjosker rundt i sine waders og roder op i bundens materialer. Derved løsrives mange bundlevende larver og nymfer fra bundens slam. Fisken - længere nedstrøms - søger ind i denne fødestrøm og en San Juan worm fisket midt i dette "tag selv bord" skulle være næsten 100% sikker på at give fisk. Metoden er angiveligt ulovlig flere steder i udlandet. Jeg har ikke hørt metoden anvendt her i Norden – og håber heller aldrig at komme til det!

Endnu har jeg ikke fanget en ørred på denne flue, men det skyldes nok mest at jeg aldrig har følt mig draget til at binde den på forfanget. Det skal selvfølgelig ikke forhindre andre i at forsøge sig, men undlad venligst at anvende den beskrevne (ulovlige) metode.

 

 

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Nymfer
Mere: Tovinger

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home