Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Vådflue - Havørred/Laks/Hornfisk

Anvendelse: Uovertruffen flue til hornfisk på kysten eller til de træge havørreder i det tidlige forår. Tag nogle stykker med i kystæsken, da man jo aldrig helt kan vide hvornår hornfisken indfinder sig på vores kyster.


 

Danish Dynamite

Krog:
lille trekrog - #12-14
Bindetråd:
sort 6/0
Krop:
bagerste halvdel; sølvtinsel - forreste halvdel; rød uld eller floss
Rib:
rund sølvrib
Vinger:
først 2-4 strå krystal flash, siden en passende bundt røde rævehår. Ca. dobbelt så lang som krogskaftet eller en anelse længre
Hackle:
røde fjerståler fra hanehackle – bindes som falsk hackle
Hoved:
bindetråden, der enten lakeres eller endnu bedre gives et par dråber ”Superlim”.
   

 

Bindebeskrivelse

  Vigtigt: alle krogspidserne skal skærpes.
Hornnfisk har ganske hårde munddele og krogen slipper let hvis den ikke er ordentlig skarp. Alligevel kan man godt forberede sig på at ganske mange af de dansende hornfisk slipper for at lande i nettet.
 

• Samtidigt med underlaget indbindes ribben.

 

• Dernæst fæstnes et stykke mylartinsel bagerst på krogskaftet og den bagerste halvdel af tinselkroppen tørnes, bindes ned og overskydende tinsel afklippes.

 

• Den røde uldtråd/floss fæstes ca. halvvejs og tørnes hen over den forreste del af kroppen.

 

• Dernæst tørnes ribben frem over hele kroppen, bindes ned og overskydende materiale trimmes bort.

 

• Der bindes nu et falsk hackle af røde fjerståler fra en hane hackle-fjer. Spidserne skal gå til krogspidsen.

 

• Nogle få strå krystal flash, dobbelt så lange som krogeskaftet bindes ind og ovenpå bindes så selve hårvingen af rævehår.

  • Afslut med en lille hoved og en whipfinish samt efterfølgende lak eller ”Superlim”.
   

 

Info: Hvor fluen stammer fra vides ikke med bestemthed. Personligt har jeg haft den med i mine kysflueæsker lige så længe jeg kan huske tilbage. Jeg mener at det er ét af mine tidligere eksperimenter der har fulgt med hele vejen, og har derfor tilladt mig at give den et passende navn, men har andre stødt på dette mønster under et andet navn høre jeg gerne om det, så jeg evt. kan rette navn og oplysninger.

Denne flue findes stort set altid i min kystæske. Hvor længe jeg har haft den med kan jeg ikke huske, men den har ganske mange hornfisk på samvittigheden. Et par træge havørreder har også måttet bide i græsset efter at have truffet denne lille eksplosive sag. I Mörrum har jeg set fluefiskere lande store laks på en orange udgave.

Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Streamer's

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home