Dog Nobbler


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Vådflue - Streamer

Anvendelse: Fluen er kendt for at lokke mange slags fisk frem i lyset. Den er specielt velegnet – og designet – til Regnbueørred, men anvendes også i stor udstrækning til fiskeri efter Aborre, Gedde og Ørred. Der findes literatur der opgiver at fluen også har taget Torsk og Makrel på kysten. Altså en særdeles alsidig flue. Fluen er nært beslægtet med Wolly Bugger's og Gold Head mini-lure.


 
Dog Nobbler
Krog:
Streamer #4-10 (Oprindeligt anvendtes en special Dog Nobbler-krog)
Bindetråd:
samme farve som fluen
Belastning: Oprindeligt split-hagl, men en mere tidsvarende løsning er kugklekæde-øjne eller "Goldhead's"
Hale:
Marabou fibre
Krop:
Rib:
Valgfrit - ikke i det oprindelige mønster, men undertegnede syntes at et kropshackle behøver en rib.
Hackle:
Hane- eller hønehackle. Kan med fordel bindes "Palmer" - altså som kropshackle
Hoved:
dannes af bindetråden der efterfølgende lakeres gentagne gange. Hovedet kan males og evt, forsynes med øje. Dette er dog udelukkende for at glæde fluebinderen.
   
 

Fluen bindes i mange kulører. Normalt holder man den ensfarvet hele vejen igennem.

Til det tidlige forår er en sort ofte at foretrække, mens en gul eller orange er fin på de overskyede dage eller hvis vandet er uklart. Olivengrønne varianter fanger året rundt, men også en helt hvid Dog Nobbler er effektiv.


 

Bindebeskrivelse

  Fluen er særdeles velegnet for nybegynderen, da der stort set ikke er noget der kan gå rigtigt galt.
   

 

Info: Englænderen Trevor Housby er efter sigende ophavsmanden til en serie fluer som han har kaldt Dog Nobbler's, alle bundet med marabou-fjerstråler som hale. Fluen har adskillige år på bagen og navnet "Dog Nobbler"– som i følge visse kilder er beskyttet (!) – skulle stamme fra at store grove regnbuer blev kaldt "hunde"– altså Dog's - over there - og "Nobbler" betyder bedrager – samtidigt med det også er det engelske ord for det vi her i Norden kalder for en "Priest", eller en "dunk" på lokalt slang.

I det lokale P&T-vand er undertegnede kendt for aldrig at gå tomhændet hjem. Dette skyldes i stor udstrækning mit hemmelige våben - Dog Nobbler's, bundet i grønne flurserende farver – men fortæl det ikke til nogen!


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Streamer
Mere: Wolly Bugger
Mere: Gold Head mini-lure

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home