Flue-logo
Fluebinder: Under vejs!
Fotograf: På vej!

Kattegori: Vådflue/streamer

Anvendelse: Alevin betyder = newly hatched salmon; the yolk sacks are still attached - eller på alm. Dansk: Lakseyngel med blommesæk.

Mange streamer-fluer med blank eller gennemskinnelig krop, med en gul, orange eller rød klump længst fremme under maven kan være særdeles dødelige, især i forårsmånederne.


"Alevin" findes i en lang række varianter og hvem der først fandt på mønstret, vides ikke med sikkerhed. En af de der påkalder sig "opfindelsesrettighederne" er fluefiskeren Barry Ord Clarke. Han anvender varmelim for at danne kroppen, der så får en gennemskinnelighed der gør at lyset kan skinne igennem "blommesækken" og oplyse denne på en meget realistisk måde. Dette mønster er et godt bud på en imitation af lakseyngel med blommesæk.

Barry Ord Clarke's originalmønster ser således ud:

 
Alevin
Krog:
Mustad streamer 80400, #12
Bindetråd:
hvid
Hale:
Z-lon (brun/hvid)
Krop:
smeltelim
Ægsækken:
orange smeltelim - eller smeltelim, der efter størkning, males orange med vandfast pen
Øjne:
sorte blyøjne, kuglekædeøjne, perler eller brændt monofil.
Hoved:
dannes af bindetråden der efterfølgende gives en gang "Superlim"
   

 

Bindebeskrivelse

Fluen - eller tilsvarende fluer - findes i en lang række varianter. Nogle er fremstillet med en krop af silikone eller epoxy. Andre har krop af lyse hår eller SLF-dubbing og vinge af polarræv eller lignende. Blommesækken kan også fremstilles af "Eggyarn".
 
Det er også populært at binde fluen med opadvendt krog, da den ofte fiskes dybt. (Fiskeyngel gemmer sig jo gerne blandt bundens småsten og vegetation) Ved hjælp af kuglekædeøjne bundet på oversiden af krogskaftet kan man få fluen til at "vende på hovedet". Formålet er selvfølgelig færre bundhug og en bedre krogevne.
 

 

Info: Man kan fundere over hvorfor mange af de klassiske vådfluer har kraftige indslag af rødt eller orange - Flere af de kendte klassikere, som eks. Bloody Butcher, Alexandra, Peter Ross, har måske langt større lighed med fiskeyngel end med et insekt. Kan dette mon være årsagen til deres poppularitet?


Alevins forbillede

Fisketips: Imitationer af æg og yngel (gulsäksyngel) fiskes ofte bedst på flydende liner. Dette uanset at fiskeriet ofte foregår på lidt dybere vand, men en belastet flue på en relativt tyndt forfang (0,18-0,25) når let ned i rette dybde. Ved "dead-drift" præsentation kan det være en fordel med en bideindikator. Ved fiskeri med rognimitationer er dette ofte den bedste teknik.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Traditionelle vådfluer...
Mere: Streamer

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home