Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Vådflue - Havørred-/lakseflue

Anvendelse: Muddler Minnow er oprindeligt bundet for at imitere en ferskvandsulk, men bruges nu også for at imitere en lang række andre småfisk. Den anvendes især til havørredfiskeri på kysten men har bestemt også sin berettigelse i åen.


 
Muddler Minnow
Krog:
#2-12 langskaftet bucktail-streamer
Bindetråd:
sort
Tag:
tynd oval guldtinsel
Hale:
To parrede fjerstykker fra brunspættet kalkun-vingefjer
Krop:
Flad syntetisk guldtinsel (den syntetiske eroderer ikke i saltvand)
Rib:
Rund syntetisk guldtinsel (kan udelades)
Vinger:
Underst et bundt silver tipped egernhalehår. Udenom bindes to parrede fjerstykker fra brunspættet kalkunvingefjer. Vingen skal nå til halens slutning.
Hoved:
Naturfarvede hjortekropshår spundet på krogskaftet og klippet i facon, så en del af de hår, der stritter bagud danner en krave.

Hvis fluen skal have ordentlig opdrift er det vigtigt at det er hår fra kroppen af hjorten der anvendes!
Læs eventuelt mere om: Hjortehårnes egenskaber.
 

 


 

Bindebeskrivelse

 

Lad det være sagt med det samme; Muddler Minnow er nok ikke for nybegyndere ud i fluebindingskunsten. Mønsteret indeholder flere drilske momenter der kræver at fluebinderen – med nogenlunde sikker hånd – kan mestre en række grundliggende teknikker til bunds.


Se evt. et tip her, hvordan den
parrede fjerhale kan fæstes og også lidt om vingelåsningstekniken


 

Info: Dette er den originale Muddler Minnow der er skabt af Amerikaneren; Don Gapen. Fluen har haft en fantastisk succes og er kendt over det meste af kolden. Det er en klassiker der har dannet skole for en lang række nye mønstre der under en samlet betegnelse kaldes for "Muddlerfluer."

Typisk for denne type fluer er det relativt store hoved af hjortehår der er klippet i facon. Ferskvandsulken, som fluen oprindeligt var tænkt som en imitation af, kendetegnes ligesom kystens kutlinger af et stort, lidt kluntet hoved. Hovedet skubber vand og danner små trykbølger, som tiltrækker sig havørredens opmærksomhed.

"Muddler" betyder fjumrehoved på engelsk!


Se evt. også "Muddler Variant"


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Streamers
Mere: Muddlerfluer
Mere: Hårvinge

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home