Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Streamer - Havørred-/lakseflue

Anvendelse: Oprindeligt bundet til Havørred i åen, men er også ganske anvendelig på kysten.


 
Premiere fluen
Krog:
streamer # 8 - 10 (saltvandbestandig/rustfri)
Bindetråd:
kulfiber
Hale:
Chartreuse - længde som krogskaftet
Krop:
sort dubbing
Rib:
tynd guldtråd
Vinge:
først et par strimler Chartreuse, så et lille bundt oliven rævehale efterfulgt af lidt sort rævehale på toppen. Vingen er bevidst gjort ekstra lang så den bølger sig inciterende i vandet.
Hackle:
sort hønenakke
Hoved:
tråd (Giv hoved et par dråber "Superlim" - alm. lak mørner efterhånden i saltvand)
   

 

Bindebeskrivelse

   

 

Info: Ophavsmand: Jørgen Hjorth. En videreudvikling af en anden af mine favoritter til Havørred; "Hundestejlen"

Fluen blev til aftenen inden premieren i Tude Å, nærmere betegnet i Stevens køkken i Korsør. Vi sad, som så ofte før og hyggede omkring fluestikket mens snakken gik.

Ovenstående kreation blev til efter inspiration af flere forskellige hændelser. En udsendelse i TV om fiskens reaktion på dykkeres fluorescerede neon-grønne udstyr, inspirerede mig til at købe materialet; Chartreuse som jeg havde taget med i tasken for at vise til vennerne - og en af Stevens rævehaler i en ganske speciel matchende olivenfarve gjorde resten. Kroppen var oprindelig af noget ganske specielt tråd med guldglimmer, som jeg også fandt blandt Stevens godter - men denne tråd er sikkert ganske umuligt at opdrive, derfor ovenstående løsning med en guldrib.

Fluen er også en slags videreudvikling af et af mine andre ynglings mønstre; nemlig "Hundestejlen". Den indfriede bestemt alle forventninger. Der var mange fine "tilbud" på dagen og et par stykker blev da også landet og siden har den også skaffet mig flere havørred på kysten. Den er nu fast inventar i min havørredæske i flere forskellige varianter, men ovenstående er originalen.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Hårvinge
Mere: Streamer

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home