Taddy-variant


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Taddy imitere de små haletudser ( Grod-yngel) der findes i de fleste P&T-vande. Haletudser findes i flere forskellige former over det meste af kloden, og dette mønster er da også specielt populært i Sydafrika.

Det siger sig selv, at man sikkert har størst held med denne flue i vårperioden, hvor der er størst chance for haletudser i søer og damme.

Krog:#10-14
Belastning: en mørk glasperle længst fremme på krogskaftet
Tråd: sort
Hale: et lille bundt maraboufjer
Krop: sort chenille

Bindebeskrivelse

Fluen er ganske let at binde:

Tråd en lille sort glasperle på krogen.

Anden vægtbelastning kan selvfølgelig anvendes, eks; Goldhead, kuglekæder, blytråd mm., men placer vægten længst fremme, lige bag krogøjet, for at give fluen en speciel "jiggende" gang...

Den sorte bindetråd hæftes bag perlen og vindes ca. halvvejs ned af krogskaftet...

Her indbindes en hale af marabou. Længde ca. som hele krogskaftet, men altså bundet ned midt på dette..

Originalmønsteret angiver ingen vægtbelastning og angiver i stedet en hale af egernhår. (Ekorre) Egernhår har ikke nær samme bevægelighed som marabou og vægtbelastningen er tilføjet for at give fluen det specielle bevægelsesmønster som haletudser har..

Overskydende halemateriale trimmes bort.
Et stykke sort chenille forberedes og indbindes bag perlen..

Der dannes nu en lille krop af chenillen.

Vind evt. flere gange frem og tilbage, for at opnå rette fylde på kroppen..

Chenillen bindes ned og overskydende materiale trimmes bort. Afslut med 2 - 3 whip-finish-knuder..

Afslut fluen med at dryppe en enkelt dråbe lak ned bag perlen, for at forsegle de sidste knuder.

 

Ved et af mine besøg i et stedligt P&T-vand (Björkadamma) opdagede jeg at det vrimlede med masser af haletudser (Grod-yngel). Vel hjemme igen ved fluestikket eksperimenterede jeg med flere løsninger og ved næste besøg ved samme fiskevand, skulle fluen afprøves.

Normalt er der masser af fisk at få ved Björkadamma, men på denne lidt regnfulde dag, ville regnbuerne tilsyneladende ikke nappe på noget som helst. Nu skulle min "Taddy" så afprøves. Ret hurtigt fik jeg "fuldt hus" og fiskevagten kom styrtende for at se hvad der foregik. Alle var frustrerede over de manglende fangster denne dag, og visse troede nok at der var noget fusk ved mine hurtige fangster. Dagen glemmer jeg sent, da fiskevagten både blev grov og ubehagelig og til sidst endda anklagede mig for at fuske!

Det var først langt senere at jeg faldt over mønsteret "Taddy", men da det på mange punkter ligner min egen flue, var det nærliggende at indføre denne under samme navn.

Fisk Taddy på lang tafs og med langsom eller medium synkende line. Indtagning bør foregå ganske langsomt i små nyk...


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home