Humpy

Flue-logo


Fluebinder: Under vejs!
Fotograf: På vej!

Kattegori: Tørflue

Anvendelse: Fluen er en god "generel" flue der i forskellig størrelse og farve, vil kunne passerer som respektable imitationer af en lang række insekter - og sidst, men ikke mindst, så har fluen en rigtig god flydeevne og holdbarhed. Fluen vil holde sig flydende længe efter at mange andre er gået under. Dette er fluens særkende, den scorer topkarakter i flydeevne - dette uanset hvilken type vand der er tale om.


 
Humpy
Krog:
medium/letvægtskrog, down eye, #10-16 (fluen kan bindes både større og mindre)
Bindetråd:
6/0 eller micro 8/0 ved de mindre størrelser. Farven vælges ud fra ønsket kropsfarve.
Hale:
Moose kropshår
Krop:
bindetråden og natur elg hårs hump.
Vinger:
Elg hår (som også anvendes til kroppen)
Hackle:
brun og grizzle hane
Hoved:
dannes af bindetråden der efterfølgende lakeres gentagne gange
 

For at skabe forskellig ryg og vingefarve kan man anvende bleget eller farvet deerhair. Ved fremstilling af mørkere versioner kan man anvende "coastal deer hair" - der fås i fine plettede nuancer og hårene er fine nok til de små størrelser. De mørkere fluer er velegnede imitationer af vårfluer til både strøm- og stille vande. Bemærk at den farvede del af underkroppen ikke bør dominere fluen...


 

Bindebeskrivelse

Mønsteret kan være lidt drilsk at binde. En Humpy bindes af en samling hår der både skal danne ryggen "humpen" på fluen, samt selve vingerne. Det er i bund og grund ikke en specielt kompliceret flue, men som med mange af de andre fluer i små størrelser der bindes med de stivere hjortehår, så bør der være fokus på rette proportioner, materiale- mængder og længder, samt deres position. Fluen er ganske simpel at binde, hvis man er opmærksom på dette. Følg bindeanvisninger nøje og du bør ikke få problemer. Vær opmærksom på de aktuelle mængder og længder på det anvendte materiale. Dette gælder selvfølgelig alle mønstre, men især dette. Det er ofte ganske fristende at skimme et mønster og så binde hvad man tror at man har set, og ikke nødvendigvis hvad der faktisk står i beskrivelsen! Denne adfærd ses ofte hos mange erfarne fluebindere.

   

 

Info: Humpy er et Amerikans mønster der har kunnet ses i forskellige fluefiskemagasiner i et godt stykke tid. Navnet menes at stamme fra "Jackson Hole" i Wyoming, men andre steder "over there" er fluen kendt under navnet; "Goofus Bug". Hvem der oprindeligt fandt på mønsteret og  hvad fluen skulle imitere, vides ikke med bestemthed. Den gænse opfattelse er nok at fluen er en efterfølger til "Horner Deer Fly", der blev bundet af den Californiske fluebinder;  Jack Horner.

"Hjemme i Staterne" anvendes Humpy af indlysende grunde som en stærkstrømsflue der skal imitere Majfluer, Vårfluer, Slørvinger med flere. De mest anvendte størrelser er # 8-18, men der ses både større og mindre end disse. Med hensyn til farvevalget anvendes de gænse insektfarver; sort, forskellige nuancer grå, oliven, brun, ginger, orange og gul. Mønstret er ikke designet som en specifik imitation. Man kan binde fluen i størrelser og farvevalg helt efter eget hoved. Der findes ikke en "forkert" farve eller størrelse af en Humpy.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home