Flue-logo
Fluebinder: Under vejs!
Fotograf: På vej!

Kattegori: Tørflue

Anvendelse: Kan imiterer mange forskellige insekter - se info senere i artiklen.


 
March Brown Spider
Krog:
tørflue #12-14
Bindetråd:
sort
Hale:
to fibre fra Agerhønens brune halefjer
Krop:
mørk uld fra harens øre mikset med en smule claret uld
Rib:
gul flossilke
Hackle:
en langfibret fjer fra Agerhønens hale

 

Bindebeskrivelse

   

 

Info: Mønstret imiterer mange forskellige insekter i forskellige udviklingsstadier, f. eks. Rhitrogena haarupi, Ecdyonurus venosus, Siphlonurus spinosus og Rhitrogena siphlurus.

Døgnfluen March Brown har siden tidernes morgen været kendt i England og bærer det latinske navn — Rhithrogena haarupi. Et latinsk navn med to a’er efter hinanden, skyldes at navnet hidrører fra dansk, nemlig den lille by ved Gudenåen, som hedder Haarup. Døgufluen er blevet fundet af skolelærer A. C. Jensen fra Haarup, som ved Aastedbro ved Gudenåen fandt en han-spinner og sendte den til en kollega, den kendte amatør-entomolog Esben Petersen fra Silkeborg. Året efter, i 1909, beskrev Esben Petersen i et tysk videnskabeligt tidsskrift døgufluen og »dedicerede« den til finderen. Derfra navnet R. haarupi.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Flymfe- & Spider-fluer
Mere: March Brown - vådflue

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home