Blae & Black


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Kattegori: Vådflue

Anvendelse: Et traditionelt vådfluemønster der har været brugt i årtier. Kan imitere en lang række insekter, men også havørred på kysten tager fluen – måske fisken dér opfatter den som en tangloppe eller reje.


 
Blae & Black
Krog:
streamer #10-14
Bindetråd:
sort
Hale:
guldfasan-tippets
Krop:
sort uld
Rib:
oval sølvtinsel
Vinger:
stærevinger
Hackle:
sort hønehackel bundet som "falskt hackel"
Hoved:
dannes af bindetråden der efterfølgende lakeres gentagne gange
 

Når man binder "Blae & Black" i de mindre størrelser, eksempelvis til fiskeri efter bækørred, erstatter man ofte det sorte hønsehackel med et hackel fra en hane. Dette er en del lettere at håndtere ved de små krogstørrelser.


 

Bindebeskrivelse

   

 

Info: Det er ikke umiddelbart muligt at spore fluens oprindelse, men det opgives at den i Wales har været kendt under navnet; "Duck Fly".

Dette er et traditionelt vådfluemønster der har været brugt i årtier. Det er blandt andet ret så populært til havørredfiskeri på Irland.


Her er det en fin søørred der ikke kunne modstå en Blae & Black

 


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Traditionelle vådfluer

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home