Gold Head mini-lure


Fluebinder: Jørgen Hjorth
Fotograf: Jørgen Hjorth

Et særdeles effektivt mønster til regnbuerne i P&T-vandene.
Fluen er især god ved lidt grumset vand og hugget kommer ofte ganske voldsomt. Flere gange har jeg været ude for at fisken har rusket i fluens hale, nærmest som i arrigskab.


Se evt. artikel om: "Streamers"

Krog: standard streamer # 10-8
Tråd: samme farve som kroppen.
Belastning: Guldhoved: 3 mm.
Hale: Marabou
Krop: "Fine Caktus" eller "Sparkle chenille" i udvalgte farve. (Giv krogskaftet en gang lak eller Superlim, lige inden chenillen tørnes.)

Alle farver kan anvendes, men prøv evt.: Orange, rød, gul, fersken, hvid, oliven, brun, grå og sort. ( Fersken = Persika)


Fluen findes i en uendelighed af varianter og kaldes også for mange andre navne...

Mønstret er ganske let at binde og er velegnet for nybegynde
re.

   
Marabou halen giver et fantastisk liv til fluen. Sammen med guldhovedet, der giver både vægt og glans, giver det fluen en vuggende og meget inciterende gang i vandet og sparkle chenillen er prikken over i'et - et meget fint kropsmateriale til især P&T-fluerne. Fluen kan bindes i alle tænkelige farver, men farven "hot-orange" noget enhver regnbue med respekt for sig selv, simpelthen må angribe.
Dette er et såkaldt "tadpole" - mønster. Tadpole er engelsk og betyder; haletudse. Sæt en "tadpole" på forfanget og prøv selv at kontrollere dens gang i vandet ved forskellige former for indtagelse og du vil forstå hvorfor den kaldes sådan!

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home