Flue-logo


Fluebinder: Under vejs!
Fotograf: På vej!

Kattegori: Vådflue - Havørredflue

Anvendelse: "Rosse Peter"– som fluen også kaldes, er i det sydlige Skandinavien mest kendt som en velfangende havørredflue, mens den i Norge og England også anvendes til ørredfiskeri i søer og elve.


 
Peter Ross
Krog:
#6-12
Bindetråd:
sort
Hale:
fibre fra guldfasan tippet
Krop:
bagerste halvdel flad sølvtinsel, forreste; rød sæluld
Rib:
oval sølvtinsel
Hackle:
sort høne
Vinger:
Hoved:
dannes af bindetråden der efterfølgende lakeres gentagne gange
   

 

Bindebeskrivelse

   

 

Info: Peter Ross fluen blev oprindeligt bundet til fiskeri efter stationære ørred i de klare højlandselve i Skotland og Nordengland.

Peter Ross opgives som ophavsmand til denne flue. Han udstyrede ørredfluen "Teal and Red" med en krop der bestod af sølvtinsel og rød sæluld. Et sort hackle dannede prikken over i-et og dermed var en af de mest succesrige havørredfluer skabt.

Idéen til denne ændring skyldes som sagt Peter Ross, som havde en blandet landhandel i byen Killin i grevskabet Pertshire ved vestenden af Lough Tay i Skotland. Han bandt ikke selv fluer, men var en ivrig fluefisker, og hans idé har gjort hans navn udødelig. Det som adskiller Peter Ross fra Teal and Red er, at kroppen er delt i to, den forreste af rød sæluld, men den bageste af flad sølvtinsel, og begge dele er ribbet med tynd oval sølvtinsel. Hacklet er sort.

Peter Ross tilhører gruppen af "Tealfluer", der alle har vinger af tealfjer, eks: Teal and Silver, Teal and Black, Teal and Red, Teal and Claret, Parson, Professor, Grey Drake, Telemarkskongen og Blue Terror. Alle regnes de for at være gode havørredfluer.

Teal er fjer fra Krikanden.


Slut på artikel!

 

Relevante artikler

Mere:

Valg af flue - en introduktion...
Mere: Traditionelle vådfluer

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home