Farven på fluelinen er normalt ikke noget vi har megen indflydelse på, her bestemmer fabrikanten det meste. Dog er der tilsyneladende visse u-udtalte regler og tendenser.

Flydeliner er i reglen lyse, så de ses tydeligt i luften og på vandet. Ofte kan man have glæde af stærke, fluorescerende farver, som ses tydeligt selv under ret så dårlige lysforhold. Omvendt kan det i lavt og klart vand være nødvendigt med mere afdæmpede farver for ikke at skræmme de sky fisk. Grå og brune liner er da at foretrække.

Synkeliner er generelt altid mørke, så de syner af mindst muligt i vandet. Grøn, grå, brun og sort er gængse farver — ofte med de hurtigst synkende liner i de mørkeste nuancer.

Så man kan ofte - alene af farven på linen vurdere dennes synkehastighed.

Nyeste påhit er de "usynlige" liner. Linerne er mere eller mindre glasklare eller gennemskinelige og skulle derfor virke mindre skræmmende på de sky fisk. Jeg har selv investeret i et par stykker, men må stadig sande at disse også laver skygger på en lys sandbund og jo derfor ikke kan være helt usynlige - ej heller for fisken.

Slut på artikel.

 

Relevante artikler
Mere info: Flueliner - en introduktion
Mere info: Lineklasser
Mere info: AFTM - systemet
Mere info: AFTM - line/stang
Mere info: AFTM Lineklassernes praktiske anvendelsesområde
Mere info: Linekoncepter

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home