Nylonforfang er, som navnet angiver, fremstillet af nylon.

Uanset at der i dag findes en lang række andre valgmuligheder, anvendes det gode gamle nylonforfang stadig af rigtigt mange fluefiskere.

Nylonforfang

Man kan selv fremstille sine nylonforfang, ved at binde forskellige tykkelser line sammen til ét samlet taperet forfang.

Forfangsmaterialer
Forfangsmaterialer til fremstilling af egne forfang...

Færdige nylonforfang, der er smukt jævnt taperet, kan købes i forskellige tykkelser og længder. Der findes mange fabrikater til ganske svingende priser. De findes ofte i en "ørredudgave" – der er omkring 9’ lange og en "lakseudgave" der er en del længere og grovere.

Præfabrikerede forfang
Præfabrikerede forfang m. tapering i forskellige dimensioner...

De færdige forfang købes efter en skala der angiver spidsen tykkelse. Den grove ende af forfanget angives ikke, men ligger normalt omkring 0,4 – 0,6 mm..
Mere: Se artikel om: Forfangskoder.

Spidsen på forfanget er udsat for stort slidtage og man får til og med de såkaldte "vindknuder" på forfanget. Ofte er disse så fastlåste at eneste udvej er at kappe forfanget bag knuden.
Det er vigtigt at undgå disse knuder, da de nedsætter styrken på linen væsentligt.
Mere: Se artikel om: Liners knudebrudstyrke.

Ved praktisk fiskeri, tjekker man jævnligt sit forfang for vindknuder. Opdager man en sådan – og kan denne ikke løses op umiddelbart, er det bestemt anbefalelsesværdigt at kappe forfanget bag knuden og udskifte det yderste slidstykke øjeblikkeligt.

Tabte fisk skyldes alt for ofte dårlige knuder og forfang der knækker grundet vindknuder.

 

Slut på artikel!

 

Relevante artikler
Forfang
Flettede forfang
Forfangets dimensionering
Polyleader
Engelske og Amerikanske mål

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home