Polyleader er et forholdsvis nyt forfangsmateriale. Det er et stykke monofil der er omgivet af et lag blødt plastmateriale, noget hen efter silikone.

Det er monteret med et øje i den ende der skal vende mod fluelinen og i modsatte ende påbindes et slidstykke i ret dimension.

Polyleader
Polyleader...

Polyleader fås i en række densiteter der gør at ens forfang hurtigt kan komme til at synker med forskellig hastighed. Det er en fin måde hurtigt at kunne justere forfangets densitet, hvorved man kan få fluen til at fiske i ønsket dybde. Fremkomsten af polyleader har stort set gjort flydeliner med "sinktip" overflødige.

 

Polyleader fås i tre lineklasser:

Densiteter:
FarvekodeBetegnelseKommentarer
  Floating Er mat i overfladen så den ikke skaber reflekser
  Intermediate Synkehastighed: 1m på 26 sec.
  Slow Sink Synkehastighed: 1m på 15 sec.
  Fast Sink Synkehastighed: 1m på 10 sec.
  Super Fast Sink Synkehastighed: 1m på 8 sec.
  Extra Super Fast Sink

Synkehastighed: 1m på 6,5 sec.

Polyleader er et herligt fleksibelt forfangsmateriale. Jeg anvender det især på kysten hvor det hjælper godt til med at rette forfanget ud ved lange kraftfulde kast.

Polyleader
Polyleader i forskellige densiteter...

 

Slut på artikel!

 

Relevante artikler
Forfang
Flettede forfang
Forfangets dimensionering
Nylonforfang
Engelske og Amerikanske mål

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home