Det er få sportsgrene der stiller så store krav til udøverens beklædning, som de der har kontakt med det våde element. Sejlsport og lystfiskeri har i mange tilfælde direkte kontakt med vandet og det foregår ude i det åbne, hvor det både kan blæse, ruske og regne. Ydermere har kystfiskeren ofte en del af kroppen nedsænket i det våde element konstant. Højsæson for kystens havørreder er i det kølige forår, sidst på efteråret og langt hen på vinteren, hvor der normalt ikke er megen varme i hverken vand eller luft.

For at få det bedste udbytte ud af sin hobby er det selvfølgelig af vigtighed at man befinder sig godt. Man skal have det varmt, tørt og ikke føle sig hæmmet i sin bevægelsesfrihed.


Fluefisker i "fuld ordnat" holder kaffepause...

Beklædningen er af stor vigtighed for fluefiskerens velvære. Den skal kunne isolere mod kulden, være regn- og i visse tilfælde også vandtæt. Yderliger skal den kunne bortlede kroppens overskudsvarme og sved - være så lidt begrænsende for bevægelsesfriheden som muligt, samt udfylde en række andre praktiske funktioner med hensyn til opbevaring af udrustning, så som flueæsker, fangstnet, kniv osv., osv..

Bomuld i forbindelse med vand er ikke specielt godt hvis man gerne vil holde varmen. Uld derimod luner selv når det er vådt.

Man bør også tænke på at vælge sig en beklædning der ikke skræmmer den fisk man gerne vil fange. Eksempelvis kan en skrigende rød jakke sagtens ses af fisken under de rette omstændigheder.

Slut på artikel.

Relevante artikler
Inderst inde
Mellemlaget
Uld - hvorfor?
Vadejakke
Vaders
Vadestøvler

 

 

 

 

 

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home