Fiskevesten anvendes sjældent på kysten, men er stort set uundværlig når man går ved åen og fisker. Fiskevesten skal, på samme måde som en vadejakke, have adskille lommer af varierende størrelse, samt diverse "D-ringe" til alt ens udstyr. Når man går ved åen har man som ofte langt flere smågrejer med, end på kysten, og vesten afspejler da også dette ved de mange lommer. Skal man vade i åen med vesten, er det bedst at vælge en kort model, så denne ikke hænger ned i vandet.

De mange lommer og alt det ekstragrej man fylder i dem, vejer ofte godt til. Derfor er det en fordel hvis vesten er konstrueret så den ikke snære ved halsen. Der findes flere løsninger på dette problem. Vesten der kan ses herunder til venstre er forsynet med neopren over skuldrene, der gør at det føles blødt og behageligt på skuldre og hals, selv ved en tungt lastet fiskevest.

Fiskevest m. neoprenaflastning på skuldrene...
Simpel vest - velegnet til kystfiskeren...

Den største ulempe ved fiskevesten er at man ofte bliver gennemblødt af sved på ryggen. Flere fiskeveste er derfor udført i en art netmateriale der bedre kan bortlede kroppens fugt og varme.

Man kan også få "veste" der i princippet kun består af to store frontlommer og et par remme til at holde dem på plads med. En sådan er fin på kysten når det er så varmt og stille at man smider vadejakken - eller hvis man eksempelvis fisker med en aflagt regnjakke uden ordentlige lommer.

 

Slut på artikel.

Relevante artikler
Vadejakke
Rygsæk
Minimalistisk

 

 

 

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home