Inderst er det ofte hensigtsmæssigt med et tyndt lag stof, der kan bortlede kroppens fugtighed så man ikke føler sig kold og klam. Flere firmaer fremstiller sportsundertøj af polypropylen, der har den specielle egenskab at det ikke opsuger fugt, men derimod transportere denne videre til næste lag tøj. Mange aktive udendørsfolk anvender et sådant sæt "super-undertøj". Det er perfekt til næsten alle former for udendørsaktivter.

Jeg har selv to sæt; ét tyndt til de milde perioder, og et noget kraftigere som også giver en ganske god isolation mod kulden, i de rigtigt kolde perioder. Husk at det skal bæres under T-shirten for at virke rigtigt efter hensigten. Det er ganske nemt at vaske og tørre meget hurtigt, hvilket er praktisk når man eksempelvis er på længerevarende ture.

Todelt understel
Ud-i-ét understel
Kan ikke anbefales!

Personligt foretrækker jeg et to-delt "understel". Det gør det lettere at justere varmen, ved kun at afmontere sig trøjen eksempelvis. Samtidigt er det ikke specielt let at komme ud af et "ud-i-ét" sæt, når man eksempelvis pludselig skal på toilettet. Jeg har set en kammerat der bare pludselig "skulle"! Noget af en oplevelse når alt tøjet skal af overkroppen, for at man kan komme til at trække bukserne ned - og så på en regnfuld, kold og blæsende dag på kysten! Fidusen er efter sigende at man ikke "skiller ad" og bliver kold på ryg og mave, men det er nu ganske sjældent at jeg har oplevet dette et todelt sæt.

Bomuld er ikke velegnet til aktiviteter hvor man kan risikere at blive våd. Selv på en varm sommerdag kan en våd bomuldstrøje nedkøle huden så det bliver direkte ubehageligt. Læs hvorfor her!

Fleece fungere næsten lige så godt som polypropylen, men kan føles en anelse koldere mod huden i våd tilstand.

Slut på artikel.

Relevante artikler
Fluefiskerens beklædning
Mellemlaget
Uld - hvorfor?
Vadejakke
Vaders
Vadestøvler

 

 

 

 

 

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home