Isolering & Lag på Lag
For lystfiskeren handler det om, som ved næsten al anden udendørsaktivitet, at man let kan påføre sig eller aftage enkelte klædningsstykker. Dette for at kunne justere "indeklimaet" under sine vaders og jakke.

Selvfølgelig kan man sagtens anvende sine normale skjorter og bukser, men har man mulighed for at vælge, er der visse ting man bør tænke på.
Vælg gerne skjorter med store brystlommer. Det er næsten det eneste sted man kan opbevare alle sine mange løse genstande; briller, mobiltelefon, flueæsker, osv., og så samtidigt have få adgang til dem, når man er iført vaders.

Bukserne, under ens varders, må meget gerne være bløde og behagelige så der ikke er noget der skurre, irritere eller klemmer. Et sæt Fleece-tøj er herligt at have på under vaders og regntøj. Det isolere, transportere fugten væk og er dejligt blødt og behageligt. Ens gamle aflagte træningstøj kan nu også anvendes. Og husk så en tyk uldtrøje til den kolde tid.

Skjorte med store rummelige lommer...
Behageligt mellemlag af Fleece...

Ofte står man kun i det kolde vand med fødder og underben, og behøver måske ikke være iført det helt store polarudstyr. Et par benvarmere - evt. af militærets de aflagte, er fantastiske at have på benene i den rigtigt kolde tid.


Et par benvarmere af uld købt på det svenske overskudslager
- til den svimlende pris af 15,-Skr!

På fødderne anvender man et par tynde moderne skisokker, hvis det er neoprenvaders, uden fast støvle, man vil iføre sig. Er det de noget tyndere "åndbare" vaders, så tager man i stedet et par tykke skisokker på (af den gammeldags uldne type) og uden på de tynde Goretex™ vaders, anvender man så et par neoprensokker - både til beskyttelse og som isolering. På denne måde kommer vaderstøvlerne også til at passe i størrelsen uanset vaders-type.

 

Slut på artikel.

Relevante artikler
Fluefiskerens beklædning
Inderst inde
Uld - hvorfor?
Vadejakke
Vaders
Vadestøvler

 

 

 

 

 

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home