Man kan godt anvende en almindelig regnjakke til fluefiskeri, men det er nu rart med en rigtig vadejakke der er fremstillet specielt til fiskeriet på kysten og i åen. Jeg glemmer sent første gang jeg var på fisketur i min nye Goretex™ jakke, der specielt var fremstillet til fluefiskeri. Det var på en laksetur i Norge - og hvis man ikke ved det, så regner det næsten altid i Norge!

En uges tid i en forårskold norsk elv, samt en konstant kold silende regn fra oven - det kan virkelig sætte en jakke på prøve - og ens humør! Jeg kan endnu huske min glæde over hvor godt jeg for første gang befandt mig i en jakke der holdt vandet ude, var praktisk indrettet, vindtæt og samtidigt gjorde at jeg aldrig følte mig klam og kold inderst inde. Jeg får ikke penge for at sige dette; men Hurra for Goretex™ - det er bare en genial opfindelse.

Siden den omtalte tur til Norge, er der udviklet og fremstillet et utal af vadejakker til fluefiskere. Der er visse ting man bør kigge efter - ud over prisen, der ofte er ganske høj. Jeg vil dog på det kraftigste anbefale at man investere i en åndbare jakke - altså en der er fremstillet af Goretex™ eller lignende "åndbart" materiale.

Yderligere er der en række punkter som jeg personligt mener bør vægtes højt ved en god vadejakke:

Til havs i vadejakke...
Forfatteren ude på dybere vand - (Foto © P. Eliasson)

Kort vaderjakke...

 


Strop der ikke kan blafre i vinden...


Vandtæt og isolerende ærmgab...

 


Store reelle lommer med afløb for vand...

 


"D-ring" til fastgørelse af udstyr...

Endelig er det en god ide at passe godt på sin dyre Goretex™ jakke. Jeg har set at visse fabrikanter anbefaler specielle vaskemidler til tøj med Goretex™, men personligt har jeg aldrig anvendt disse specialmidler. Min egen vadejakke holder i bedste velgående og har efterhånden en del år på bagen.

Husk at saltvand med tiden afsætter små saltkrystaller i tøjet og derved er med til at lukke de små porer der skal gøre jakken åndbar. Det er derfor en god ide at vaske sin jakke ofte hvis den er med på kysten. Efter en kysttur, plejer jeg selv at gå en tur ud under bruseren med jakke og vaders på. Derved skylles det meste salt ud af jakken.

Slut på artikel.

Relevante artikler
Fluefiskerens beklædning
Vaders
Vadestøvler

 

 

 

 

 

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home