Bedste tid for lystfiskeren er ofte i den kølige periode – forår, efterår og vinter, samt tidlig morgen, sen aften og ofte i regn og rusk. Det kan derfor være rart med noget varmt om fingrene.

Der findes vanter med huller og "manglende fingre", beregnet på lystfiskeren. Bemærk at man ikke kan fiske med flue, med almindelige vanter, da man så ikke har spor føling med fluelinen. Som et minimum bør tommel og pegefinger, på den hånd man indtager linen med, være indrettet så der kan være direkte kontakt mellem fingrene og linen.

Neoprenvanter
Specielle vandtætte neoprenvanter til lystfiskeren.

Fingrene er "skåret op"..
...og kan klappes tilbage og fæstes...
ved hjælp af lidt burretape, så de ikke kommer i klemme i line og hjul.

Der findes en lang række løsning – i lige så mange prisklasser, men igen har jeg valgt den billige; det svenske overskudslager. De har nogen fortrinlige uldne sager der varmer selv når de er blevet våde. Prisen er nærmest latterlig billig...


Uldne vanter uden fingre fra det svenske overskudslager.

 

Relevante artikler
Fluefiskerens beklædning
Uld - hvorfor?

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home