= Blood Bight


Meget skridsikker med en knudebrudstyrke på 80-85%


Blood-bight er ganske let at håndtere — selv i buldrende mørke. Den egner sig især til de middelstore kroge med rundt øje, ringe, wobblere, store blink og lodder med øje. Knuden er lidt i familie med Clinch-knuden, hvad en sammenligning tydelig viser. Den er anvendelig på både kunststofmonofiler og spundne (braided) liner.

 

Bindemetode:
Lav en lang bugt på lineenden. Bugtens længde bestemmer, hvor lang den færdige løkke bliver. Læg mindst 2 viklinger af løkken omkring linen og lineenden. Hold stramt om linen og lineenden med venstre hånd. Hold stramt om løkken med højre hånd. Træk knuden let sammen. Fugt den, og træk den langsomt helt sammen. Stram den op ved at trække hårdt med samme styrke i modsat retning.

Knuden er, så vidt vides, udviklet i 1947 af "Imperial Chemical Industries" på selskabets laboratorier i Welwyn Garden City, England.

Slut på artikel!

Relevante artikler
Linebrudstyrke
Knudebrudstyrke

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home