= Blood knot

Knudebrudstyrke:80 - 90%.

Bindemetode:
Læg de to lineender langs med hinanden, men pegende i modsat retning. Læg 4-6 viklinger af den ene (her vist som rød) omkring den anden (den grønne). Før så enden af den røde hen til begyndelsen af viklingen. Læg så 4-6 viklinger af den grønne  og før enden hen til begyndelsen af viklingen. Stik enden af den grønne ind mellem linerne, hvor viklingerne begynder. Stik derefter enden af den røde ind mellem linerne, hvor viklingerne begynder, men denne gang i modsat retning af den grønne. Stram nu knuden langsomt sammen og sørg samtidigt for at viklingerne ikke går i kludder eller bekneb. Vigtigt: Fugt nu knuden og stram op. Trim efterfølgende det overskydne linemateriale bort.

Fidusen med at få denne knude pæn (og stærk!) ligger i opstramningen. Det er vigtigt at man får fat i alle fire lineender og strammer jævnt op samtidigt i dem alle.

Stærk knude, men kan være drilsk at binde med kolde og stive fingre.
Et tips til lettere at binde en blodknude:
Klik her!

Historisk:
Meget tyder på, at Blodknuden er nogle hundrede år gammel. Hvorfra den har fået sit lidt makabre navn, er der ingen forklaring på, men en lille historie om dens tilblivelse kan dog findes.

I tidligere tider var visse knuder og bindemetoden kun kendt af nogle få grejhandlere og de blev værnet om som velbevarede og indtægtsgivende forretningshemmeligheder. Man skal også lige vide, at tidligere tiders færdigkøbte forfang var knyttet sammen af flere korte længder gut, som blev opblødt i vand, inden de blev bundet sammen. Når knuderne først var knyttet, strammet hårdt op og siden tørret, var det komplet umuligt at løse dem op og finde ud af hvilken bindemetode der havde været anvendt.

En berømte laksefisker; A. H. Chaytor, afsløre 1910 i »Letters to a Salmon Fisher’s Son« hvordan blodknuden skal bindes. Mr. Chaytor beretter, at han havde sin viden om Blodknuden fra en anden stor laksefisker, nemlig; Mr. Jock Purvis, der var maskinmester på en Amerikabåd, som han havde rejst med tilbage i 1892. Mr. Purvis skulle angiveligt have indkøbt nogle færdigknyttede gutforfang og støbt knuderne ind i voksblokke. Ved siden hen at skære tynde skiver ud af blokkene og undersøge dem under mikroskop lykkedes det ham at afsløre Blodknudens hemmelighed.

Slut på artikel!

Relevante artikler
Linebrudstyrke
Knudebrudstyrke

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home