= Needle knot


Da de PVC-coatede flueliner med en indre midterkærne kom på markedet i 1950-erne, blev nye knuder pludselig aktuelle. Man havde nemlig brug for en pålidelig metode til at sammenkoble den tykke flueline med det relativt tynde forfang. En af de mere populære er nåleknuden, der stadig foretrækkes af mange fluefiskere.

Bindemetode:
Stik en glat spids nål cirka 25 mm ind i fluelinens midterkærne fra linens spids. Nålens tykkeste diameter skal være en smule større end den monofil, man vil anvende som forfang. Undgå at fluelinens coating beskadiges indvendig. Man kan eventuelt opvarme nålen en smule inden opperationen.

Stik så nålen ud gennem coatingen og tråd enden af monofilen i nåleøjet, og træk forsigtigt ca. 25 cm igennem og ud.

Gør nålen fri af monofilen. Læg et kort stykke af monofilen og den frie nål tæt ind til fluelinen. Læg mindst 6 — gerne flere — viklinger af monofilen omkring nålen og fluelinen i retning mod enden af fluelinen. Træd så nålen med monofilen igen, og træk nålen gennem viklingerne.

Stram viklingerne løst sammen. Kontroller, at de ligger tæt mod hinanden. Fugt, og stram op. Trim efter med et barberblad uden at beskadige coatingen.

Hvem, der opfandt nåleknuden, er uklart. At den stammer fra Amerika, er sikkert højest sandsynligt, da de første PVC-belagte flueliner kom derfra.

Slut på artikel!

Relevante artikler
Linebrudstyrke
Knudebrudstyrke

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home