At vælge fluestang kan være svært. Specielt som nybegynder kan udbuddet sikkert virke uoverskueligt og man ved sjældent hvad man skal se efter.

Nogle anbefaler at man vælger stang efter lokalitet, andre at man vælger ud fra fiskeart – og andre igen, har måske et helt andet udgangspunkt for deres anbefalinger.

Her findes efterfølgende nogle retningslinier, specielt rettet mod nybegynderen. Selv efter en gennemgang af disse kan det være svært at vælge. Det bedste er om man ud fra efterfølgende retningslinier også kan få en erfaren – og helst pædagogisk (!) fluefisker til at hjælpe sig på vej.

Vær grundig i dine overvejelser!
Som nybegynder kan et fejlkøb, specielt af stang og line, betyde store skuffelser og en hurtig opgivelse, af en herlig sport. Kvalitets-fluegrej hører sjældent til i den billige prisklasse og et fejlkøb af stang kan derfor let blive en dyrebar lærestreg. Det er helt afgørende at stang og line passer sammen, men det er selvfølgelig også vigtigt at man har en udrustning der er udvalgt til omstændighederne. Eksempelvis er for let grej ikke godt på kysten, da det ofte blæser hér og en stor tung udrustning hæmmer i høj grad det fine delikate tørfluefiskeri.

Stangvalg efter AFTM & Længde (skema)

Ud fra skemaet burde man nu kunne notere sig et eller flere egnede stangvalg. Hvis man eksempelvis søger en fluestang til kystfiskeri, vil man kunne aflæse at der generelt anbefales en AFTM-klasse 7, 8 eller 9. Fisker man mest i inderfjorde eller i mindre vande kan man vælge en let udrustning. Hvis man fisker meget fra flydering bør man måske overveje at gå op i stanglængde.

 

Relevante artikler
Mere info: Fluestænger - en introduktion
Mere info: AFTM-systemet

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home