• Hvem?
Webmaster, Ide, indhold og design: Jørgen Hjorth
Se mere om undertegnede: Webmaster

• Hvad?
"Fluepapiret er en 100% privat hjemmeside. Den er udelukkende lavet og drevet af lyst og engagement. Den er totalt fri for kommercielle interesser og undertegnede har på ingen måde økonomisk vinding ved at fremstille og vedligeholde denne hjemmeside.

Den eneste "belønning" er glæden ved at lave og vedligeholde den og de – forhåbentligt venlige – beskeder der dukker op i min gæstebog og postkasse. Så har du en mening om "Fluepapiret" – uanset om det er ris eller ros – så er din mening bestemt meget velkommen og vil blive læst med stor interesse.

Undertegnede er bestemt ikke ufejlbarlig og opdager du fejl og mangler ved hjemmesiden, hører jeg især gerne fra dig. Men skriv endelig!

Fluepapiret sammenkæder for mig nogle praktiske og nyttige informationer og ikke mindst er den et resultat af flere sammenfaldende interesser, nemlig min interesse for natur, fluefiskeri, fluebinding, computere, design, fotografering og mere af samme skuffe. Men dybest set er den mine elektroniske notater om en herlig hobby.

Mine ønsker til "Fluepapiret" – eller mål om man vil:

  1. Indholdet bør være både bredt og dybt, men forståeligt for nybegynderen.

  2. Der bør være fokus på nybegynderen, men samtidig må de enkelte artikler gerne fortælle den erfarne, ting han/hun ikke vidste eller måske har glemt.

  3. Man skal kunne få svar på de alle spørgsmål om fluefiskeri og fluebinding som man søger.
    Store ambitioner – ja! Finder du derfor ikke svar på det du søgte, så giv mig besked og jeg skal prøve at hjælpe. Således bliver jeg jo opmærksom på de manglende emner og kan siden tilføje dem på "Fluepapiret"

  4. Indholdet skal gerne være sagligt og præsenteret fagligt forsvarligt, helst uden at være tørt.

  5. Det gør heller ikke noget hvis det er pænt at se på - og funktionalitet prioriteres højt: Målet er et Intuitivt navigationssystem med maksimalt 3 klik for at finde frem til ønsket data.
    Relevante Illustrationer så vidt muligt på hver eneste side.


• Hvorfor?
Det starter ud med at man samler en masse data – informationer om dette og hint om sin hobby. Pludselig en dag bliver irritationen for stor over man ikke længere kan ikke finde rundt i bunkerne. Noget må der gøres, og hvad er da mere nærliggende end at forsøge at strukturere det lidt ved hjælp af IT-teknologien. Det første man gør er at "knappe noget hurtigt sammen" så man selv kan finde rundt. Der bliver eksperimenteret med noget HTML og efterhånden kommer det næsten automatisk ved sådanne projekter; man kunne jo også dele med andre ligesindede.
Tingene udvikler sig og pludselig tager det fart og man har fået sig en ny hjemmeside!


• Hvordan?
"Fluepapiret" er blevet til ude ved fiskevandet og hjemme i hobbyrummet. Mange af de Svenske kyster der er beskrevet på "Fluepapiret" er besøgt på mountainbike med fiskegrejet i en rygsæk. Dette har, bortset fra god motion og frisk luft, givet et detaljeret indtryk af de forskellige vande.


På cykeltur med kamera og fiskegrejer.

Ud over en stor og uvurderlig hjælp fra vennerne, en lang række faglitteratur, Internettet, næsten al fritiden, mange penge og en del misbrug af fiskegrejet, så er der primært anvendt Macintosh hard- og software. De fleste billeder er taget med et Olympus digitalkamera med hjemmebygget macro samt et nyere MINOLTA Dimage 7 - eller de er inskannet på en NIKON-Collskanner.

En del af det professionelle udstyr der udgør mit fotostudie, har jeg lånt af min gode ven og vandre-"kompis", fotografen; Pär Eliasson. Ud over at lærer mig mangt og meget om Sverige; sprog, kultur, natur, politik osv., har han også delt ud af sin viden omkring fotografering, og har velvilligt lært mig en række uvurderlige triks og fiduser fra faget. Det er også Pär der har stået bag kameraet, på mange af de foto hvor undertegnede selv er representeret.

Fotostudie
"Fluebindings-fotostudie"

Mange andre venner har doneret fine billeder. Alle foto er redigeret i Adobe Photoshop og Adobe Illustrator har ofte holdt for ved de tegnede illustrationer. Macromedia Dreamweaver har været brugt til at knappe det hele sammen og generere HTML-koden, men undervejs er der selvfølgelig også anvendt en lang række andre hjælpeprogrammer.

• Hvor?
Fluepapiret ligger på eget domæne; www.fluepapiret.dk

Summa summarum

Denne "site" er dybest set mit arbejdspapir, min notesblok og min scrapbog angående "Fluefiskeri i Norden" og relaterede emner. Siden kombinere for mig to spændende interesser; nemlig fluefiskeri og computere. Dette indebærer at sidens indhold og udseende løbende udvides eller ændres i takt med egen nysgerrighed, interesser, viden og tid.

Ovenstående gør selvfølgelig at du kan opleve at indholdet er forandret næste gang du kommer forbi. Fandt du ikke hvad du søgte i dag, så prøv igen - det kunne jo være at jeg fandt tid og lyst til at lægge emnet ind senere.

Ris eller ros er velkommen.

Er det svært at finde rundt?
Er der ting du gerne så anderledes?
Noget der mangler?
Noget du mener er fejlopfattet eller måske er direkte forkert?
Har jeg ubevidst fået krænket nogen - eller nogen's rettigheder?

- i så fald vil jeg blive meget glad for en besked fra dig!

Med Venlig Hilsen
Jørgen Hjorth


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home