Hvis du også set filmen fra Colahalvøen, hvor ”Den gale Pitebo” fangede laks med gule ørepropper, så er dette tip til anden anvendelse af denne meget anvendelige opfindelse vel ingen overraskelse.

Fluestænger er ofte dyre og det er surt at se ferullerne gå til i skidt og snavs. Det ridser og slider og mig bekendt findes der ingen smarte måder at reparere en ødelagt kulfiber-ferulle på.

En øreprop kan beskytte den hule del af ferullen
Enkelte dyre stænger leveres med en lille tildannet prop fra fabrikanten, beregnet til at beskytte hunferullerne under transport og opbevaring. Du kan selv, let og ganske billigt, gøre dem kunsten efter.

På apoteket eller hos materialisten fås en posefuld ørepropper til en 2o’er.
Følg brugsanvisningen, men benyt hunferullerne i stedet for øregangen og du har en fin beskyttelse af ferullen på din fluestang.

 

Når du nu er ved ferullerne, så gnid hanferullerne med en smule stearin. Det beskytter den lidt mod ridser og slidtage, men letter også adskillelse af stangen senere. Husk; anvend kun ganske lidt stearin!

I nødstilfælde kan ørepropperne selvfølgelig også anvendes til deres oprindelige formål når nu fiskevennerne "hiver torsk i land" ved nattetide i naboteltet.
;-)

Tidligere Tips; Klik her!

 


Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home