Bangsbo å er en lille klar å mellem 2m og op til 4m bred nogle steder - mange gode huller opstrøms. Der fiskes efter havørreder og bækørreder.

Opgang af havørreder starter lidt sent - omkring juli-august afhængig af nedbør da åen er lav og klar. Om sommeren kan den være besværlig at færdes langs med pga. mange træer, siv, højt græs osv., men der tages bækørreder over de 40 cm hvert år.

Åen er ikke god til fluefiskeri pga. de mange træer. Der fiskes mest med spinnerstang - små wobler og spinner bruges meget. Ormefiskeri bruges i efteråret. Spinnere i kobberfarver med lidt rødt på #2-3 er effektive - særligt i efteråret. Hvis der kommer meget nedbør går havørreden hurtigt igennem fisketrappen ved Møllehuset videre op og stiller sig i de dybe huller fra dyreparken og opstrøms. Fra Møllehuset og nedstrøms mod havet er åen fiskbar på ca. 1 km - der er fiskeri forbudt på resten af stykket. Fiskeri på dagkort i Bangsbo Å skal ske i følge med et foreningsmedlem.

Kørselsvejledning
Følg E 45. Hvis man kommer syd fra drejes der ved is-stadion/Q8 tank til venstre mod Søndergade. Forsæt ca. 500 m og drej til venstre og kør af Skovalléen forbi Møllehuset indtil åen passeres. Kør videre gennem Rundkørselen ud af Vranbækvej til Bangsbo Herregård. På venstre side findes P-pladser lige ned til åen.

Kort...
Bangsbo
Bangsbo å - Foto © Jan Christophersen

 

 
   
  Ovenstående tip samt foto er tilsendt Fluepapiret af Jan Christophersen, Frederikshavn.

 

 

Relevante artikler
Ellinge å v. Frederikshavn
Skærum å v. Frederikshavn
Åsted å v. Frederikshavn
X Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn

Tip en ven!

Tip en ven om denne side på Fluepapiret"Fluepapiret" er 100% privat og derfor også totalt uafhængig af nogen firmaer eller institutioner. Alle artikler, foto og grafik er beskyttet i forbindelse med loven om ophavsret og må derfor ikke benyttes i anden sammenhæng medmindre skriftlig godkendelse er givet.
Copyright © 1999-2008 J. Hjorth Alle rettigheder reserveret.
Sidst opdateret:
4-08-2008


Home